Kulttuurialojen linja

Kiinnostavatko sinua musiikkialan, media-alan ja/tai ilmaisutaidon opinnot? Haluatko kehittää itseäsi, valmentautua jatko-opintoihin tai etsiä omaa alaasi?

Kulttuurialojen linja tarjoaa monipuolisen kattauksen kulttuurin ja taiteen opintoja yksilöllisesti räätälöitynä. Opintovuosi EKOssa ei vaikuta paikkaasi ensikertalaiskiintiössä, joten voit edelleen hakea ensikertalaisena korkeakouluihin.

Ajankohta: 
26.8.2019-22.5.2020
Sisällön kuvaus: 

Opiskelu koostuu linjan yhteisistä opinnoista ja alakohtaisista opinnoista. Linja toteuttaa yhdessä mahdollisuuksien mukaan erilaisia projekteja, jonka lisäksi opintoihin kuuluu myös itsenäistä opiskelua, luentoja ja oppimistehtävien tekemistä.

Media-alan opinnot kehittävät digitaalista ja valokuvallista ilmaisua eri näkökulmista käytännönläheisesti sekä antavat valmiudet suuntautua media-alalle tai jatko-opintoihin.

Musiikkialan opinnot kehittävät sinua muusikkona – laulajana, soittajana ja bändin/yhtyeen jäsenenä. Opiskeluun kuuluu lisäksi nuotinlukutekniikkaa ja muita musiikin perusteita sekä pääinstrumentin yksityisopetusta. Opiskelu antaa valmiuksia ammattiopintoihin pyrkimiseen.

Ilmaisutaidon opinnot kehittävät puhe- ja vuorovaikutustaitoja, opiskelutaitoja ja antavat halutessasi valmiuksia myös teatteritaiteen alalle (näyttelijäntyö, teatteriproduktion suunnittelu ja toteutus).

Pääsyvaatimukset: 

Peruskoulun päättötodistus.

Lisäksi valittavan linjan pääalan vaatimukset:

  • Media-ala: tietokoneen peruskäytön hallinta
  • Musiikkiala: kiinnostus alaan ja harrastuneisuus
  • Ilmaisutaito: kiinnostus alaan ja itsensä kehittämiseen
Kustannukset: 

Opistolla asuva: 475 €/kk (hinta sisältää opetuksen, asumisen 2 hh huoneessa, aamupalan, lounaan, iltapäiväkahvin ja päivällisen)

Kotoa käyvä: 347 €/kk (hinta sisältää opetuksen, lounaan ja iltapäiväkahvin)

Koulutukseen on mahdollista hakea Kelan opintotukea.

Opintoseteliavustus:
Koulutukseen on mahdollista hakea opintoseteliavustusta. Avustuksen määrä on n. 100 €/kk kuukausimaksusta. Opintoseteliä voivat hakea työttöminä työnhakijoina olevat (toimitettava todistus asiasta) tai vailla 2. asteen koulutusta olevat. Opintoseteliavusta on jaettavissa rajallinen määrä. Rehtori käsittelee hakemukset ennen opintojen alkua.

Hakeminen: 

Haku alla olevalla hakulomakkeella 2.8.2019 mennessä.

Linjanjohtaja: 
Linjanjohtaja Hanna Turunen, hanna.turunen@eko.fi puh. 044-7349442