Kolmen fysterin taival

Sunnuntai 14.4.

Suomi heräsi vaalipäivän aamuun ja opiston asuntolasta lähti väkeä opistopäivän kirkonmenoihin. Mutta kolme fysteriä lähtikin lähes 500 kilometrin ajomatkalle, määränpäänään Saimaan rannalla sijaitseva Savonlinna. Reissun tarkoitus oli suorittaa hierojan ammattitutkinnon kolmas näyttö.

Reitti: Eurajoki →  Huittinen →  Forssa →  Riihimäki →  Lahti →  Mikkeli → Savonlinna

Viininpunainen vauhtikone (Toyota Avensis -98) hörähti käyntiin ja opisto jäi taakse. Kimpassa laaditusta matkalistasta soi kaikenlaista Vivaldin ja Avenged Sevenfoldin väliltä, mikä nosti hyvin jo valmiiksi riemukasta matkatunnelmaa.

Sovimme, että pistäydymme matkalla lyhyellä kävelylenkillä luonnon helmassa. Forssan keskustan lähettyviltä löytyi pieni Salmistonmäki-Loimilammin luonnonsuojelualue. Alueella sijaitsi lintutorni, josta oli hyvä katsella lammella lepääviä vesilintuja. Paikka oli kolmikon mieleen, vaikka lintutorni hieman huojuikin tuulessa.Happihyppelyn jälkeen matka jatkui ja vatsat alkoivat pikku hiljaa kurnia. Niinpä koukkasimme Rekonmäen ABC:lle Lahteen nauttimaan ”juhlalounasta”. Take away -kupit mukaan ja takaisin autoon.

Siitä matka jatkui ja järvet sen kun lisääntyivät. Kello oli noin puoli kuusi, kun kolmikko saapui Jennan ja Mikon majoituspaikalle Spa Hotel Casinolle. Huoneen parvekkeelta avautui upea järvimaisema.

Vielä piti hakea iltapalat ja käpsyteltiin citymarketille ostoksille. Kaupunki osoitti paremmat puolensa, toisin kuin tammikuun pimeänä aikana. Ostosten jälkeen porukka hajaantui, kun Jenna ja Mikko suuntasivat takaisin hotellille ja Akseli matkasikin nuukana miehenä Couchsurfingin kautta sovitulle majapaikalle. Ei muuta kun yöpuulle ja näyttöä kohti.

Keskiviikko 17.4.

Näytöt tältä erää ohi ja arvosanalla hyväksytty on hyvä lähteä ajamaan takaisin Eurajoelle. Alkumatkan tunnelma oli seesteinen, kun matkustajan roolissa olleet nukahtivat vartin sisällä lähdöstä.Mäntyharjun ja Pertunmaan rajalla olevalla huoltoasemalla oli ensimmäinen pysähdys, josta napattiin kahvikupposet mukaan ja käytiin viereisen järven laiturilla katselemassa maisemia.

Kolmikko sopi matkalla, että Tammelassa tehdään pysähdys luontoon. Tällä kertaa kohde oli Saaren kansanpuisto. Sitä ennen oli eväiden haku Lopin S-marketista. Kansanpuiston
maisemat olivat upeita ja mielissä pyörivät halut käydä puistossa uudemmankin kerran.

Mutta niin kuin kaikki matkat, tämäkin loppui. Kahdeksan aikaan illalla Avensis kääntyi tuttuun ja turvalliseen opiston miljööhön. Vielä olisi yksi reissu Savonlinnaan edessä toukokuun lopussa. Sitä odotellessa!

Mikko, Jenna & Akseli, fysioterapian ja hieronnan linjan opiskelijat