Kaisa Hyvärinen: ”Media-ala vaatii jatkuvaa itsensä kehittämistä”

Media-ala on oma taiteenlajinsa. Jatkuvasti muuttuva työskentely-ympäristö vaatii ahkeraa itsensä kehittämistä. Eurajoen kristillisessä opistossa on hyvä täydentää omaa osaamistaan myös tällä saralla.  Medialinja opiskelee Leena Väinölän johdolla. Kaisa Hyvärinen on yksi niistä alan ammattilaisista, jotka ovat täydentäneet osaamistaan Eurajoelle. 

 – Suoritin vuonna 2006 tietotekniikan ammattitutkinnon ja kymmenisen vuotta myöhemmin media-alan ammattitutkinnon. Odotan mielenkiinnolla, mitä uutta seuraavan kymmenen vuoden aikana suoritan, Hyvärinen naurahtaa.

 Medialinjalla opiskellaan syksystä kevääseen. Noin yhdeksään kuukauteen on ympätty tiivis paketti, josta saa laaja-alaista oppia.

 - Kuten Leena meille sanoi, linjalla opiskellaan lyhyessä ajassa vajaan kahden vuoden opintojen tasoiset opit. Mennessäni kuvittelin osaavani paljon ja meneväni vain niin sanotusti hengailemaan tunneille, mutta totuus oli aivan toinen.

 – Se oli täyttä työtä ja hommia sai tehdä, mutta tiedot ja taidot karttuivat. Sain hyvät perusteet jatkaa eteenpäin. Käytännön kokemus ja tekeminen tuovat lisää oppia, ja jatkuvastihan tulee jokin uusi asia eteen, jota voi opiskella käytännön työssä.

 

Kauneus muodostuu suunnittelun kaaresta

 Ennen nykyistä ammattiaan Hyvärinen työskenteli myyntialalla parisenkymmentä vuotta. Hän kiinnostui 2000-luvun alussa tietotekniikasta, kun laitteet yleistyivät.

 – Meille tuli kotiin tietokone, enkä osannut tehdä sillä mitään muuta kuin pelata pasianssia. Se otti päähän ja halusin oppia lisää. Opiskelinkin työn ohella itseni datanomiksi, mutta se ei vielä riittänyt minulle, Hyvärinen kertoo.

 Datanomin paperit taskussaan hän suuntasi Eurajoen kristilliseen opistoon ja opiskeli itsensä järjestelmätukihenkilöksi. Hyvärinen pääsi töihin Raumalle nykyiselle työnantajalleen digi- ja printtimainonnan palveluita tuottavaan Granoon.

 – Raumalla on paljon teollisuus- ja rakennusalan projekteja, joten työni koostuu pääsääntöisesti teknisistä töistä kuten kopioinnista ja CAD-tulostamisesta, mutta teen myös printtipuolen suunnittelua, esimerkiksi käyntikortteja, kutsukortteja ja esitteitä.

 Graafisessa suunnittelussa ajatukset yhdistyvät toisiinsa ja kehittyvät lopulliseen muottiin. Tiettyä kaavaa ei ole, ja se onkin asia, mikä Hyväristä graafisessa suunnittelussa viehättää.

 – Tykkään suunnitella, sillä olen enemmän visualisti kuin niin sanottu tekninen ihminen. Näen helposti kokonaiskuvan, joten on mahtavaa päästä suunnittelemaan jotain aivan alusta lähtien ja nähdä myöhemmin se lopullinen tuotos valmiina.

 

Lämminhenkistä ja kotoisaa opiskelua

 Oman päivätyönsä ohella Hyvärinen tekee internet-sivuja ja graafista suunnittelua pienyrityksille ja yhteisöille mediahuone.fi-yrityksensä kautta. 

– Sain jo vuonna 2006 Eurajoella ollessani Leenalta pikaopetuksen Dreamviewer-ohjelman saloihin, ja innostuin siitä kovasti. Opiskelin omatoimisesti ja täydensin osaamistani Flash-kurssilla, Hyvärinen taustoittaa.

– Päivätyöni ja sivutoimeni tukevat toisiaan. Pystyn tarjoamaan asiakkaille tarvittaessa lisäpalveluita puolin ja toisin.

Eurajoen kristillisen opiston hän löysi aikanaan lehti-ilmoituksen perusteella. Kun Hyvärinen aloitti opiskelunsa Eurajoella, hän törmäsi yllättäviin ennakkoluuloihin.

– Jotkut tutut kyselivät, että onko kyseessä ihan oikea koulu. He luulivat, että kyseessä on vain parin viikon kursseja. Heille tuli yllätyksenä, että Eurajoen kristillisessä opistossa voi hankkia itselleen ammattitutkinnon.

Oikea koulu, oikeaa ja osaavaa opetusta. Hyvärinen kiitteleekin vuolaasti Leena Väinölän ammattitaitoista tapaa opettaa.

– Hän tietää todella paljon tästä alasta, ja osaa innostaa opiskelijoita. Sen aistii kaikesta, että koko opistossa panostetaan osaavaan opetukseen. Lisäksi ruoka on siellä aivan mahtavaa, Hyvärinen hymyilee.

– Kokonaisuudessaan koko paikka on todella lämminhenkinen ja kotoinen. Se fiilis mikä siellä on, on ainutlaatuinen. Koimme todella tiivistä yhteenkuuluvuuden tunnetta, ja siitä ajasta jäi monta varmasti elinikäistä ystävyyssuhdetta.

Myös hienot muistot elävät ikuisesti. Minkälaisia terveisiä Hyvärinen haluaisi lähettää kaikille niille, jotka miettivät uranvaihtoa tai oman osaamisensa kehittämistä?

– Rohkeasti vain tutustumaan Eurajoen kristillisen opiston koulutustarjontaan. Itse ainakin tykkäsin siitä, että opetus oli tietyllä tapaa yksilöllisempää kuin missään muualla. Jokainen saa varmasti tarvitsemaansa oppia ja apua opiskeluissaan.

Tutustu koulutustarjontaamme