Fysioterapian ja hieronnan linja

Ajankohta: 
27.8.2018-24.5.2019
Sisällön kuvaus: 

Koulutus soveltuu terveydestä, hyvinvoinnista ja liikunnasta kiinnostuneille. Keskeisiä teemoja ovat terveys ja toimintakykyisyys, fysioterapian ja hieronnan perusteet, liikunta sekä vuorovaikutus- ja ohjaustaidot.

Miksi kannattaa tulla opiskelemaan?

1. Voit valmentautua ammattikorkeakouluopintoihin ja pääsykokeisiin

Opit oppisällöistä, joita tarvitaan esim. fysioterapia- ja sairaanhoitokoulutuksissa. Saat vahvemman aseman soveltuvuuskoevaiheessa, jos haluat opiskelemaan esimerkiksi fysioterapiaa, toimintaterapiaa, jalkaterapiaa tai naprapatiaa jne.  Jos olet myöhemmin hakeutumassa sosiaali-, ja terveys tai liikunta-alan koulutuksiin tai hankkimassa em. aihealueiden täydennystä, FYSTERIN 60 op:n koulutuksesta voi tutkinnosta riippuen saada lisäpisteitä / osoittaa alaan kiinnostuneisuutta alan koulutuspaikan hakuprosessin aikana.

Alla linkkejä koulutukseemme liittyvien alojen jatkokoulutusmahdollisuuksista ja niihin hakeutumisesta:

http://www.metropolia.fi/haku/koulutustarjonta-nuoret-sosiaali-ja-terveysala/fysioterapia/
https://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/tutkinnot/toimintaterapeutti/
https://www.xamk.fi/koulutukset/jalkaterapeutti-amk/
http://www2.kyamk.fi/opinto-opas/2002-2004/naprapatia.htm
http://www.samk.fi/opiskelu/hae-opiskelijaksi/amk-tutkinto/hoitotyo/
http://www.haaga-helia.fi/fi/koulutus/ammattikorkeakoulututkinnot/liikunnan-ja-vapaa-ajan-koulutus-liikunnanohjaaja-amk

2. Voit suorittaa hierojan ammattitutkinnon

Huom! Ammattitutkinnon suorittaminen on eduksi myös ammattikorkeakouluun pyrittäessä

Mahdollisuus suorittaa HIEROJAN AMMATTITUKINTO yhteistyökumppanimme Savolinnan ammatti- ja aikuiskoulutusopistolla SAMIEDUSSA Savonlinnassa.

Tieto, käytännön oppi ja materiaalit EKO:sta - näytöt Samiedussa!

Koulututetun hierojan tutkinto on toisen asteen ammatillinen tutkinto, jonka suorittamisen jälkeen voi toimia nimikesuojattuna terveydenhuollon ammattihenkilönä, joko yksityisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa.

Mitä opiskellaan?

Fysioterapeutti-yrittäjä ja aktiiviliikkuja - opettajan opetuksessa fysioterapian sisällöt, monipuolista liikuntaa, ergonomiaa ja hierontaa sekä paljon muuta hyvin käytännönläheisesti ja pitkään asiakaslähtöiseen kokemukseen pohjautuen.

Koulutetun hierojan ja ravintovalmentajan sekä liiketalouden kokemusta omaavan opettajan opetuksessa ihmislähtöisiksi esimerkeiksi puettuja kokonaisuuksia asiakkaan terveyttä edistävistä elämäntavoista (ravinto, mieli, uni, stressi), sairauksista, asiakkaan kohtaamisesta ja kivusta sekä yrittäjyydestä.

Opetuksessa on käytössä mm. Jaana Myllärin "Ihmiskehon anatomiaa"-teos, jonka opiskelija voi hankkia halutessaan itselleen.

Opintoihin kuuluu myös muita sisältöä ja opettajia. Esimerkiksi pääsykoevalmennus SOTELI-alalle on yksi kevätlukukauden tärkeimpiä kursseja.

Kohderyhmät: 

Henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita fysioterapiasta ja muista SOTELI-alan sisällöistä ja koulutuksista, terveydestä, liikunnasta, hyvinvoinnista ja hieronnan vaikutuksista ihmiseen sekä henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita koulutettuna hierojana toimimisesta.

Pääsyvaatimukset: 

Kiinnostus alaan.

Kustannukset: 


Opistolla asuva:  Asuntola 455 €/kk, vanha asuntola 420 €/kk.  Hinnat sisältävät opetuksen, asumisen 2 hh huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen).

1 hh lisämaksu 25 € / viikko (1 hh huoneita rajoitettu määrä)
viikonloppumaksu 9 €, viikonloppuisin ei ruokailuja

Kotoa käyvä:  329 € / kk sisältäen opetuksen ja ruokailut (lounaan ja päiväkahvin). Opiskelupaikan vahvistuksen yhteydessä peritään 50 € ennakkomaksu. Ennakko hyvitetään ensimmäisen kuukauden laskussa. Koulutus kuuluu Kelan opintotuen (opintoraha ja asumislisä) piiriin.

Näytöistä peritään erillinen maksu.

Hakeminen: 

Haku alla olevalla hakulomakkeella 3.8.2018 mennessä.

Linjanjohtaja: 
Piia Ristilä, p. 044-758 7210, piia.ristila@eko.fi